Matmarknader i Värmland

2 minuters läsning

Matmarknader i Värmland

Hösten och september har en viss magi över sig och nu är det dags för skörd och att avnjuta det som under sommaren fått gro och växa.


Vid flera tillfällen och på många platser i Värmland är det möjligt att träffa lokala matproducenter och köpa deras produkter under september. Det börjar med den traditionsenliga Skördefesten på Rottneros park i Sunne följt av flertalet lokala marknader och fester och avslutas med att hela Värmland bjuder in till en smakresa under Smaka på Värmland.

Skördefest, matmarknad, bondemarknad, smakrunda, kärt barn har många namn. Den gemensamma nämnaren och kärnan i dem alla är att visa upp och lyfta det lokala som finns i trakten och vad Värmland har att erbjuda inom lokalproducerad mat. Här finns grönsaker, frukt, bär, kött, bageri- och konditoriprodukter, mejeri, honung och mycket mer att upptäcka och allt med ursprung från Värmland.


Skördefesten på Rottneros park

3 september 2023, Sunne

Sommarsäsongen avslutas med en skördefest där Rottneros park bjudit in lokala utställare för att visa och sälja sina produkter.

Lilla Skördefesten i Sveaparken

9 september, Grums

I centrala Grums samlas lokala matproducenter och hantverkare för ge chansen att handla lokalt.

Höstmarknad på Alsters Herrgård

9-10 september, Karlstad

Andra helgen i september avslutas sommarsäsongen på Alster Herrgård men höstmarknad där närproducerad mat från värmländska gårdar blandas med slöjd och hantverk från hela Värmland.

Höstmarknad i Brunskog

9-10 september, Arvika

Vid Brunskogs Hembygdsgård arrangeras höstmarknad med en blandning av mathantverk, sjöld, växtförsäljning och servering av nävgröt och fläsk.

Dans- & skördefest

16 september, Östra Ämtervik

Vid Sjösala Bygdegård tar en skördefest utöver det vanliga plats. Det är en heldag med skördefesten, workshops och uppvisningar kopplade till skörden och dansen.

Bondemarknaden i Ekshärad

23 september, Hagfors

Hos Ekshärads Hembygdsgård samlas lokala matproducenter och hantverkare för ge chansen att handla lokalt.

Höstmarknad i Gunnarskog

30 september, Arvika

Vid Gunnarskogs hembygdsgård finns försäljning av skördade, lokala produkter, hantverk och loppis.

Smaka på Värmland

30 september – 1 oktober

I slutet av september öppnar hela Värmland upp för att visa de lokala matproducenter och hantverkare som finns. Runt 100 producenter och hantverkare ger möjlighet till att besöka deras verksamhet och att direkt från dem förvärva produkter.