Nöjesfabriken - den kompletta nöjesanläggningen

4 minuters läsning

Nöjesfabriken – den kompletta nöjesanläggningen

Bara en kort promenad på cirka 10 minuter från Karlstads centrum ligger stadsdelen Herrhagen. Där bredvid kanalen så hittar du en stor byggnad med bruna tegelväggar vid gjuteribackens slut. Historien som ryms innanför de gedigna väggarna går långt tillbaka i tiden. En gång i tiden fanns en metallverkstad här. Men sedan många år är det ombyggt till en stor nöjesanläggning.

Att skriva att här finns något för alla kan låta som en uttjatad klyscha som är lite svår att tro på. Men det är faktiskt helt sant när det kommer till Nöjesfabriken. Här finns ett otroligt rikt utbud på mat och upplevelser så det är nästan svårt att greppa om du inte tar chansen att uppleva det själv.

Nöjesfabriken levererar svettiga och intensiva musikupplevelser på sina tre scener

Musikscenerna finns här i varierande utförande och storlekar. Först ut är Stora scenen i stora hallen där det är riktigt högt i tak. Där hänger den gamla traverskroken i metall kvar sedan tiden som industriverkstad. Och vägg i vägg ligger Kristallbaren som är en något mindre scen med egen bar i mitten. Och sist men faktiskt minst men också rejält mysig, har vi Innergården. Det är en utomhusscen som används flitigt under sommarmånaderna och vid eventuellt dåligt väder kan ett tak fällas ut över åskådarna. På dessa tre scener har många svenska och utländska artister uppträtt tack vare Nöjesfabrikens flitiga bokare som letar upp allt från välkända radiopopstjärnor till dödsmetall och vidare till kanadensisk rock ’n’ roll och modern hiphop och soul.

Några av alla de artister som uppträtt här är: Morrissey, The Hives, Refused, Snoop Doggy Dog, Wyclef Jean, Markus Krunegård, Veronica Maggio, Danko Jones, D-A-D, Kim Wilde, Alphaville, Graveyard, Cardigans, bob hund, Johnossi, Movits!, In Flames, Backyard Babies, Thåström, Mustasch, LOK, Volbeat, Thomas Stenström, The Sounds, Weeping Willows, Jakob Hellman och många fler.

Prisbelönta nattklubben Verket skapar energifyllda minnen

För den som är sugen på att dansa och festa med sina vänner så har de också en nattklubb som heter Verket som vunnit pris som årets nattklubb fler än en gång. Varje lördag med start kl. 23.00 går startskottet för att Verket förvandlas till ett hav av glada och hoppiga människor som med glitter och champagne festar till dörrarna stängs sent på natten.

Kasta pil på ett helt nytt sätt med Modern Dart

Och för den som är sugen på att göra en kul aktivitet med sina kompisar eller familjen eller svärmor finns det åtskilligt att välja på. Ett koncept som kallas Modern Dart är helt enkelt ett nytt sätt att kasta pil på och du kan dessutom både äta och dricka samtidigt som spelet fortgår. Bara med den lilla detaljen att du inte behöver sköta räkningen av poäng själv. Det gör piltavlan helt själv och visar upp på en digital display. Så det är bara att fokusera på det som är kul och aldrig hamna i diskussion om poängräkningen…

Bowla med kompisgänget eller boka ett livligt bowlingkalas för barnen – du väljer!

Nöjesfabriken har dessutom en bowlinghall och alldeles bredvid de 16 banorna finns det en välsorterad bar. Där kan du enkelt köpa med dig en öl eller annan dryck för att ta med till banan och fortsätta med bowlandet. Där kan du också fylla på med ny energi med klassiska rätter som du också köper i baren. De erbjuder också väldigt populära bowlingkalas med hamburgare till för ivriga och glada barn. Ett perfekt sätt att aktivera barnen på ett roligt sätt och slippa det praktiska stöket där hemma.

Bowlingkalas

Boka ett av de omåttligt populära bowlingkalasen!

Spanska smårätter i en alldeles unik tapasrestaurang

Och mat då undrar du säkert? Kan jag inte äta något i pausen mellan allt skoj eller innan allt drar i gång för att hämta ny energi? Jodå alldeles säkert kommer du att kunna välja på god mat och dryck. Innanför väggarna finns nämligen en tapasrestaurang som heter Cava 42 med en fullkomligt magisk inredning. Förutom att mycket av de gamla verkstadslokalerna har sparats för att skapa en genuin atmosfär så finns där finns både möbler och utsmycknader som är handplockade från olika delar av världen. Du kommer garanterat få en känsla av att inte befinna dig på svensk mark när du stiger innanför väggarna och tar del av spanska smårätter blandade med värmländska råvaror.

Julshower, möten och mässor i en underbar mix av möjligheter

Och det är inte bara konserter som arrangeras i de rymliga lokalerna. Här återkommer Värmlands Bokfestival varje höst/vinter i dagarna två då mängder med bokälskare lyssnar på föreläsningar med författare som Jan Guillou med flera och köper böcker från mindre förlag. Här arrangeras också skivmässor, fiskemässor, julbord, julshower och möten för företag och organisationer.

Kort summerat – Nöjesfabriken kan nära nog erbjuda dig allt

Varför begränsa sig till ett område när man kan välja allt? Ja lite så är nog faktiskt mottot på Nöjesfabriken, Karlstads stora nöjesanläggning. Varmt välkommen för att uppleva något alldeles unikt i Karlstad!

Läs mer om Nöjesfabriken här: www.nojesfabriken.se