Unika smakupplevelser i Karlstadsregionen

3 minuters läsning

Unika matupplevelser i Karlstadsregionen

Har du tröttnat på mat och smakupplevelser som inte överraskar det minsta och nu vill du söka efter de där smultronställena som kan vara svåra att hitta? Lugn, här vill vi hjälpa dig med just den jakten.

Borgviks Gård

När du anländer till området som heter Borgvik hamnar du i en magisk och fridfull miljö. I den prunkande grönskan ligger gamla stenbyggnader insprängda och där även Borgviks Gård som öppnade i juni 2023. I en av Värmland största ladugårdar med sina 100 meter i längd hittar du restaurangen Matbruket Borgvik, konsthall, gårdsbutik och café.

På Matbruket får du uppleva modern mat med en värmländsk finess i den rustika miljön med egentillverkade träbord och stora fönster med utsikt mot den lantliga omgivningen. Här kan du äta både streetfood med värmländsk kebab eller en lite finare á la carte meny.

Det finns också en konsthall som drivs av Galleri Mats Bergman och i Borgviks Gårds egna butik finns friluftsartiklar, kläder, ekologisk Borgvikshonung med mera.

Borgviks Gård
Fägatan 1, Borgvik
Telefon: 072-329 26 05
https://www.borgviksgard.se/

Bacceria

Ute på Hammarö hittar du Bacceria som är pizzeria men inte vilken som helst. Eller vad som sägs om deras säsongspizza nu under hösten med värmländska kantareller, parmesanost, rökt ost och timjan? Eller pizzan Patata som är inredd med potatis i tunna skivor, crèmefraiche, italiensk mozzarella, parmesanost och lite färsk rosmarin. Det här var bara två exempel på deras väl avvägda skapelser som garanterat ger gästen en ovanligt smakrik pizzaupplevelse.

Du kan även följa dem på: Instagram: @bacceria och Facebook: @Bacceria

Bacceria
Bivägen 11, Hammarö
Telefon: 054-44 44 255
https://www.bacceria.se/

Dumplings i Kil

En något dold pärla hittar du om du besöker Dumplings i Kil. Med en enkel men konstnärlig inredning får du chansen att uppleva riktigt goda dumplings som får folk att åka långväga härifrån för att få njuta av. Men en annan populär rätt är Gong Bao kyckling som är en typisk rätt från Sichuanprovinsen i Kina. Den tillagas naturligtvis med sichuanpeppar som ägaren får hitskickad direkt från Kina från hans syster.

Ägaren är dessutom konstnärligt lagd och har målat sin version av Flicka med pärlörhänge, ett berömt konstverk ursprungligen målad av Vermeer 1665. Det hänger även andra målningar och fotografier på väggarna för att höja den speciella stämningen ännu mer.

Dumplings i Kil
Storgatan 37, Kil
Telefon: 072-220 61 86
https://www.facebook.com/dumplingsikil

Bakgården

När du kommer till Bakgården möts du av en familjär och avslappnad atmosfär. På Kasernhöjden i Karlstad hittar du denna lilla oas där du troligen knockas av deras supermumsiga växtbaserade pizzor med vildplockad svamp. Jag är ganska säker på att beskrivningen av Forest Svamp kommer att få det att vattnas i munnen på dig med följande smakupplevelser; en bas på vitlöksmajonnäs, inlagd röd paprika, rödlök, vildplockad svamp, svarta vinbär och slutligen husets cashewnötspesto.

Och om inte maten vore skäl nog att bli förälskad i stället så har de en diger evenemangslista. Där trängs konserter med band från Värmland, musikquiz, stand-up och Dj-kvällar med varandra. Kom hit och häng en kväll och låt dig bli beroende av den underbara stämningen!

Bakgården
Kasernhöjden 6B, Karlstad
Telefon: 076-025 29 20
https://bakgardenpizza.com/

Kils Golfrestaurang

Kils Golfklubb är en lantlig golfanläggning vackert belägen på landsbygden med utsikt över sjön Fryken. Där hittar du Kils Golfrestaurang med glaspartier på tre sidor av huset och en stor veranda som ger gästerna en vacker utsikt över Fryken.

Lunchmenyn består 2 olika varmrätter och dessutom tillkommer soppa, hembakat bröd, stor salladsbuffé, kaffe och efterrätt. Härifrån är det väldigt svårt att gå ifrån hungrig förstår du. Att deras gäster dessutom gång på gång prisar deras höga nivå av service och trevliga bemötande är ännu en anledning till att bege sig dit för en gemytlig matupplevelse.

Kils Golfrestaurang
Skärningsberg, Kil
Telefon: 0554- 407 40
http://www.kilsgolfrestaurang.se/