Ta med din fyrbenta vän på Karlstads hundvänligaste ställen!

3 minuters läsning

Ta med din fyrbenta vän på Karlstads hundvänligaste ställen!

Befinner du dig i eller planerar du ett besök till Karlstad och funderar på om hunden ska få följa med eller inte. I Karlstad finns det ett brett utbud på boenden, restauranger, fik och barer för små som stora hundar. Varmt välkommen att ta med din fyrbenta lilla vän till Karlstads hundvänligaste ställen!

Hundvänliga boenden

Att bo på hotell ska kännas bekvämt och härligt. I Karlstad finns det gott om boenden som levererar just detta och som passar utmärkt för dig som hundägare. Lockas du av att bo mitt i stadens kärna och känna pulsen, välj då mellan att bo på Good Morning Karlstad City, Clarion Collection Hotel Drott som ligger precis vid centralstationen eller i de gamla polishusen på Scandic Karlstad City.

Endast en 10 minuters promenad från centrum finner du Hotell Scandic Klarälven med lättillgängligt till E18. Här får du en naturskön omgivning runt knuten och en fantastisk utsikt över Klarälven med stadskärnan i bakgrunden. Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens som är ett av Värmlands största hotell- och konferensanläggningar är också ett alternativ. Under sommartid förvandlas hotellet till ett sommarparadis med uppvärmd utomhuspool, poolbar, lekhörna för barnen och utomhusaktiviteter.

Avnjut en god middag med din bästa fyrbente vän

Alla förtjänar en lyxig middag och då räknas även vovven in. Gå till fots till Inre hamn och besök restaurangen Naviero. Här kan ni förvänta er en trivsam miljö och god mat endast ett stenkast från vattnet. Söker du efter en fräsch sallad, då är Zest Karlstads Ekologiska Matbar & Hälsohub att föredra, med ett utbud på vegetariska sallader och baguetter. Vem är inte sugen på en saftig burgare? På Texas Longhorn finns kött av vegetariska och veganska alternativ med olika tillbehör. Vill du återskapa Lady och Lufsen, gå då till Fontana Di Trevi, en förtjusande Italiensk restaurang som ligger mitt i stan med utsökta pizzor, pastarätter och mycket mer.

Fler tips på hundvänliga restauranger

Bulle, öl eller hundgodis?

Varför inte passa på att ta en fika i mysiga miljöer med hunden som sällskap. Löfbergs Rosteri & Kaffebar är ett hett tips. Button Town Café erbjuder våfflor och glass i mängder, räksmörgåsar och sallader. Under sommartider kan du ta dig hit med Karlstads båtbussar, och hunden är självklart välkommen ombord. Ytterligare ett alternativ är att besöka Artisan Bread som är ett modernt hantverksbageri som erbjuder bröd, konditori och kaffe i en vacker miljö.

Du kan också välja att skåla in helgen med din bäste fyrbente vän på stadens olika barer, alla som ger ett gott och härligt intryck.

Promenad med vackra vyer

Att promenera till fots i staden med din hund är perfekt att göra i det gångvänliga Karlstad, med sevärdheter för er båda. Här kan du välja mellan promenadstråk i fina parker med blommor och växtlighet eller promenera på populära sandgrund med solande och badande karlstadsbor om somrarna. Allt detta och mycket mer kan du förvänta dig att se med väldigt schyssta avstånd.