Barnens favoriter i Kristinehamn

4 minuters läsning

Foto:

John Persson

Barnens favoriter i Kristinehamn

I Kristinehamn finns roliga aktiviteter för alla åldrar.

Köp questlådan på turistbyrån

Lek och luft, Kristinehamns arena

Lekplatsen

Sandlek på Vålön

Lek och lär om världens starkaste tjej

I sommaren kan barn och vuxna lära sig om Kristinehamns förflutna, dansband och Pippi Långstrump på Kristinehamns historiska museum. I utställningen Pippi på historiska berättas det om både böckernas och filmernas värld. Förutom utställningen kan barnen leka i en fantasifull miljö med sockerdrickarträd, kiosk, kappsäck medguldpengar mm.

Utställningen visas mellan den 15 juni och den 31 augusti 2022.

Lek och luft har öppet hela sommaren

Under sommarlovet kan du komma och leka och sporta i det 6000 kvadratmeter stora leklandet Lek och luft i Kristinehamn Arena. Öppet för alla åldrar.

Pysselsugen?

På Kristinehamns konstmuseum finns Konstasken, ett helt rum med färger, papper, tyger, pärlor och mängder av pyssel. Här kan föräldrarna ta del av konstutställningen medan barnen skapar sina egna konstverk.

Träffa djuren och hoppa i hö

Har du någonsin sett en alpacka? På Stadsbondgården vid Östervik får du träffa både alpackor, hästar, grisar, getter, får, höns, kaniner och katter. Barnen kan även hoppa i hopptornet och landa mjukt i halm mellan maj-september. Ta med picknick, låna grillen eller köp något gott i caféet som är öppet sommartid.

Bowling

Åk skridskor

Escape room

Värmlands gokartcenter

Barnsligt roligt

Lekplats
Det finns många lekplatser i Kristinehamn. Vi rekommenderar speciellt den nyanlagda lekplatsen i skärgården (Vålösundsvägen) där det finns bl a klätterställning, rutschbana, gungbräda och gungor. Samt den centrala lekplatsen i Järnvägsparken med bl a ett lektåg, klätterställning och pingisbord. Eller varför inte lekplatsen på Marieberg som bland annat har en linbana.

Bowling
Tack vare staketen som finns längs de 16 moderna banorna så kan barn och vuxna ha en jämn bowlingmatch. På bowlingen finns både restaurang och det är perfekt för barnkalaset.

Escape room
Har du och ditt gäng det som krävs för att klara utmaningen som Escape room i Kristinehamn bjuder på.

Äventyr för både stora och små

Piratäventyret – ett uppdrag för familjen

Utmana familj och vänner och ge er ut på Piratäventyr i skärgården. Saxarna har härjat i många år men nu har de gått för långt, Bojorten är borta och ni måste hjälpa till för att de ska återlämna den.
Köp Questlådan på Kristinehamns turistbyrå, lådan innehåller, bland annat, halva QR-koder, din pusselbit. Uppdraget är att hitta den andra halvan som finns i Kristinehamns skärgår

Cykla dressin
Hyr dressin i Konsterud och ge er ut på ett äventyr med hela familjen. Ni kan välja på att åka mot Degerfors eller Gullspång. Ta med matsäck och stanna till vid en mysig rastplats eller ta ett dopp någonstans på vägen, bara fantasin sätter gränserna.

Kör gokart
Utmana vänner och familj i ett riktigt race. Hos Värmlands gokartcenter kan du hyra både juniorkarts och dubbelgokarts, för den som inte kan köra själv. För barn från 4 år.

Turbåten Stöten till Vålön

Piratäventyr i Kristinehamn

Skepp o’hoj – Upptäck Kristinehamns skärgård tillsammans

Båtturer på Vänern
Under sommaren kan du åka med turbåten Stöten till Vålön, barnfamiljernas paradis med fina badstränder och lekplats. Här finns dessutom en fyra km lång vandringsled som kopplar ihop de tre öarna, Vålön,Kalvön och Sibberön, perfekt för den med mycket spring i benen. Barnen åker gratis på Stöten

Båtbuss 96 tar dig ut till solbadaröarna Alvön och Långön där det erbjuds härligt klippbad. Barnen åker gratis.
Med Båtbuss 95 kan du åka till Inre Hamn i Karlstad med stopp vid Alvön, Långön och Lövnäs på Hammarö. Barnen åker gratis.

Paddla kajak
Upptäck Kristinehamns skärgård från vattnet. Stanna till för ett dopp eller en glass där det passar er bäst. Kajaker går att hyra via Stadshotellet och Vänerkajak (Ölme).