Värmestertips

Upplev den värmländska naturen

2 minuters läsning

Upplev den värmländska naturen

Till Värmland kommer man ofta för avkoppling och återhämtning, eller för att få uppleva minnesvärda äventyr, både på vatten, på hjul eller till fots bland gröna landskap och vackra vyer.

Vandra, cykla eller paddla på semestern

I söder där Klarälven mynnar ut tar Vänern vid. Vänern erbjuder många olika aktiviteter och upplevelser – både på sjön och på land. Visste du att Vänern är Europas tredje största sjö och har mer än 20.000 öar? Vänerns värmländska kustremsa är hela 16 mil lång – det är lika långt som hela Bohusläns kust!

Fina områden att paddla i

Värmland erbjuder många möjligheter till vattenaktivitet. Är du intresserad av att paddla finns det många som hyr ut både kanot och kajak och det finns även en stor variation av olika turer, med eller utan guide, att välja mellan.

Cykla på kvalitetssäkrade leder – Biking Värmland

Mest känd för cykling i Värmland är nog Klarälvsbanan. Den tar dig nio mil på bilfri asfalt från Uddeholm i norr till Karlstad i söder. Men leden startar egentligen redan i Sysslebäck där den kallas för Klarälvsleden och går på gamla landsvägar. Men det finns mycket mer att uppleva på två hjul, oavsett om du cyklar lesiure, MTB eller racer. Upptäck Unionsleden, Vänerleden och Värmlands fina kvalitetssäkrade cykelleder.

Vandra i vackra Värmland

Ett av de bästa sätten att upptäcka Värmland är att ta sig fram i lagom takt, till fots. I Värmland finns våra kvalitetssäkrade leder – Värmlandsleder – men eftersom Värmland har gott om både vildmark med gamla stigar finns det många fler att välja bland. Vi har många anpassade och mer lättillgängliga vandringsleder, men även stadsvandringar där du kan strosa på egen hand eller delta under en guidning. Granberget i norra Värmland är med sina 701 möh Värmlands hösta topp under 2019 utnämndes Finnskogsleden via den Svenska Turist Föreningen (STF) till en av Sveriges Signaturleder.

Copy link
Powered by Social Snap